_ مهم ترین ویژگی مبتلایان به این اختلال شخصیتی عبارت است از تمایل به جلب توجه . آنها برای این کار دست به کارهای غیرعادی می زنند،از جمله پوشیدن لباس های عجیب،آرایش های نابهنجار و زننده،اغواگری و تکبر.این شخص اگر در جمعی مورد توجه قرار نگیرد به شدت احساس ناراحتی می کند و به هر ترتیب می کوشد توجه دیگران را به خود جلب نماید .
عواطف این افراد به صورت شدید و نمایشی و اغراق آمیز ابراز می شود ، اما از عمق برخوردار نیست . می توان گفت این افراد رفتارهای کودکانه ای دارند . برای نمونه بسیار تلقین پذیر و به اصطلاح دهان بین هستند . شیفته مدهای جدید و تغییرات پی در پی هستند ، بی آنکه واقعا نیازی به این تغییرات باشد . اصولا به دست آوردن و سپس رها کردن ، یکی از ویژگی های بارز آنان و نماینده عدم بلوغ عاطفی است. اقدام به خودکشی های نمایشی و حملات غش و ضعف در برابر ناکامی رسیدن به خواسته ها در زنان و مردان هیستریونیک فراوان است .
منظور افراد هیستریونیک از خودکشی معمولا ایجاد احساس گناه در اطرافیان یا رهایی از تنبیه و یا جلب نظر و در مجموع برای رسیدن به خواسته هاست و قصد مرگ در بین نیست . آنها در معرض اعتیاد به مواد مخدر و الکل و رفتارهای ناهنجار جنسی و درگیری با قانون قرار دارند . برای درمان این بیماران ، روان درمانی با رویکرد تحلیلی احتمالا جنبه انتخابی دارد . برخی پژوهشگران شناخت درمانی را برای بیمار توصیه می کنند ، به این مفهوم که او بیاموزد ، بیندیشد و به صورت ناگهانی و مهر نشدنی رفتار نکند .
درمان دارویی نیز جهت رفع برخی نشانه های ویژه ، برای نمونه داروهای ضدافسردگی برای رفع افسردگی و شکایات بدنی ، داروهای ضد اضطراب برای رفع اضطراب و داروهای ضد روان پریشی برای رفع حالات دگرسان بینی محیط و تحریف های ادراکی که گاه این بیماران به آنها دچار می شوند ، می تواند کاربرد داشته باشد .